turismoqr.es
Museu de la ciutat “Casa de Polo”

Museu de la ciutat “Casa de Polo”

El Museu de la Ciutat “Casa de Polo” va ser inaugurat el 17 de maig de 1994. Té la seu a l’alqueria que va ser possessió de la família Polo de Bernabé des de finals del segle XVIII, rehabilitada i adquirida per l’Ajuntament com a patrimoni municipal, pel seu caràcter emblemàtic de la introducció de nous sistemes d’adob a les plantacions extensives de cítrics com els administrats en la segona meitat del XIX per la família de terratinents que va ser la seua propietària.

Encara que ha sofert diversos canvis amb el temps, l’edifici encara conserva actualment a l’exterior les motllures ornamentals d’aire classicista en les cornises i finestres, el coronament i la galeria de la coberta, les baranes de ferro dels balcons, la porta principal i l’escut familiar sobre la façana principal. A l’interior, l’element principal que destaca és l’escala amb replà de mosaic i perfils de fusta, el fris ceràmic que la recorre, la columna al principi de l’escala i la barana de ferro colat.

Al Museu hi ha quatre exposicions permanents sobre artistes vila-realencs: records i partitures del guitarrista Francesc Tàrrega Eixea, obres de l’escultor José Pascual Ortells López, i dels pintors José Gumbau Vidal i Francisco Gimeno Barón. El seu fons artístic es complementa a més amb nombroses obres d’altres artistes locals. Tant a les seues sales com al recinte exterior, recreat com jardí romàntic, tenen lloc sovint altres exposicions temporals. El 23 de desembre de 1998 el Museu de la Ciutat “Casa de Polo” va ser reconegut per la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana.

Galería